Pstruh je určitě nejchutnější z českých ryb, dá se běžně sehnat čerstvý a snadno se připravuje. Rozhodně jej doporučujeme při ketodietě zařadit. Pstruh na kmíně je opravdu nenáročný recept!
V článku se dozvíte:
Pstruh je určitě nejchutnější z českých ryb, dá se běžně sehnat čerstvý a snadno se připravuje. Rozhodně jej doporučujeme při ketodietě zařadit. Pstruh na kmíně je opravdu nenáročný recept!
Recept:
• chod: oběd
• počet porcí: pro jednu osobu
• celková doba přípravy: 45 minut
• doba tepelné úpravy: 25 minut
• náročnost / obtížnost: snadné
• kuchyně: česká
Suroviny:
Porce pstruha na kmíně pro 1 osobu
- 100 g pstruh
- 15 g máslo
- kmín
- sůl
- (bylinky)
Postup - pstruh na kmíně:
Pstruha omyjeme ve studené vodě, hlavu i ploutvičky necháme. Zvenku i zevnitř osolíme a posypeme kmínem. Máslo necháme rozpustit na pánvi nebo v pekáčku. Jakmile máslo začne pěnit, vložíme pstruha a stáhneme na ½ výkonu. Po zhruba 5 minutách opatrně otočíme. Po zhruba 20 minutách by měl být středně velký pstruh propečený.
Pokud máte ráda křupavou kůrku, zvyšte výkon a pečte ještě pár minut z každé strany až dozlatova. Pozor na to, aby se máslo příliš nepřipékalo. Pstruh na kmíně lze udělat i plněný bylinkami, například bazalkou či mátou. Bylinky dodají masu svěží aroma.
Podáváme s restovanou cuketou.
Výživové hodnoty:
Celkem:
Energie 1172 kJ Sacharidy 3,79 g Tuky 221,1 g Bílkoviny 21,08 g
Doporučujeme:
Pokud vás zajímá, jak může vypadat váš běžný den na ketodietě KetoFit, mrkněte na tento inspirativní článek. A jestli se vám zrovna nechce připravovat pstruha na kmíně, zkuste některou z proteinových omelet.
Mrkněte také na příběhy spokojených zákaznic, které už svá přebytečná kila shodily.
Zajímají vás další recepty? Podívejte se zde na kompletní seznam receptů.
Chutnal vám pstruh na kmíně?
Ohodnoťte náš recept. Děkujeme.