Restovaný celer s květákem na kari

Tohle je lehká, zdravá a přitom vyvážená kombinace ideální dokonce i pro vegany. Květák je perfektní surovinou pro úpravu na kari a indická kuchyně jej proto velmi často používá. Restovaný celer s kv

Tohle je lehká, zdravá a přitom vyvážená kombinace ideální dokonce i pro vegany. Květák je perfektní surovinou pro úpravu na kari a indická kuchyně jej proto velmi často používá. Restovaný celer s květákem na kari si určitě oblíbíte, zkuste tento rychlý recept vhodný i do keto diety.

Recept:
• chod: oběd, věčeře
• počet porcí: pro jednu osobu
• celková doba přípravy: 45 minut
• doba tepelné úpravy: 30 minut
• náročnost / obtížnost: snadné
• kuchyně: indická 

Suroviny: 

Restovaný celer s květákem na kari pro 1 osobu

  • 100 g květák
  • 50 g celer
  • 1 lžička řepkového/olivového oleje
  • 1 lžička kari koření
  • sůl

Restovaný celer s květákem na kari - postup:

Celer nakrájíme na kostičky (1 cm velké) a na kapce oleje restujeme na pánvi. Při restování posypeme celer ½ lžičky kari kořením. Mezitím si rozebereme květák na menší růžičky. Jakmile je celer orestovaný dozlatova, přidáme květák. Zamícháme, přisypeme zbytek kari koření a osolíme. Směs poté zalijeme vodou, tak aby veškerá zelenina byla ponořená. Na prudkém ohni vaříme dokud zelenina není měkká. Voda by se měla během vaření vypařit. Po dovaření dosolíme dle chuti. Takto připravný restovaný celer s květákem na kari bude určitě všem chutnat.

Výživové hodnoty: 

Celkem:
Energie 410,5 kJ     Sacharidy 9,2 g     Tuky 5,1 g     Bílkoviny 3,3 g

Doporučujeme:  

Restovaný celer s květákem na kari se vám zdá být složitý?
Stejně kvalitní jídlo, živiny, vitamíny a minerály získáte pomocí keto jídel KetoFit,
určených pro proteinovou keto dietu a rychlé hubnutí. Doba přípravy nezabere více jak 3 minuty.

Mrkněte také na příběhy spokojených zákaznic, které už svá přebytečná kila shodily.
Zajímají vás další recepty? Podívejte se zde na kompletní seznam receptů.

Chutnal vám restovaný celer s květákem na kari?
Ohodnoťte náš recept. Děkujeme.