Boršč je původem z Ukrajiny, ale polévky jako je boršč se vaří i na Slovensku, v Polsku, Rusku a Bulharsku. My vám přinášíme jednodušší verzi boršče bez masa. Recept:• chod: večeře• počet porcí: pr
V článku se dozvíte:
Keto Recepty: Pravý ukrajinský boršč
Boršč je původem z Ukrajiny, ale polévky jako je boršč se vaří i na Slovensku, v Polsku, Rusku a Bulharsku. My vám přinášíme jednodušší verzi boršče bez masa.
Recept:
• chod: večeře
• počet porcí: pro dvě osoby
• celková doba přípravy: 40 minut
• doba tepelné úpravy: 20 minut
• náročnost / obtížnost: snadné
• kuchyně: ukrajinská
Suroviny:
Boršč pro 2 osoby
- 500 ml vývar
- 100 g kysané zelí (ne ve sladkém nálevu)
- 100 g červená řepa čerstvá (nikoliv ve sladkém nálevu)
- malá cibulka (60 g)
- lžíce zakysané smetany (15 g)
- nať petržele
- lžička másla
- sůl
- pepř
Boršč - postup:
Na lžičce másla orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme pokrájené kysané zelí a červenou řepu. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Necháme vychladnout, přidáme lžíci zakysané smetany. Nakonec boršč Ozdobíme natí petržele.
Výživové hodnoty:
Celkem (pro 1 osobu):
Energie 578,6 kJ Sacharidy 15,4 g Tuky 3,26 g
Doporučujeme:
Nechce se vám vařit borš, nebo prostě nemáte čas? Zkuste jej vyměnit za proteinové polévy KetoFit, které jsou hotové za pár minut. Třeba právě čabajková proteinová polévka vás chuťově uspokojí ještě lépe než boršč!
Mrkněte také na příběhy spokojených zákaznic, které už svá přebytečná kila shodily.
Zajímají vás další recepty? Podívejte se zde na kompletní seznam receptů.
Chutnal vám boršč?
Ohodnoťte náš recept. Děkujeme.