Pórková polévka
Pórek je velmi vděčná surovina do kuchyně. Za pár korun jej máte půl hrnce, přitom taková pórková polévka je opravdová pochoutka. Neváhejte a dejte se do vaření! Recept:• chod: večeře• počet porcí: p
V článku se dozvíte:
Recept: Rychlá pórková polévka
Pórek je velmi vděčná surovina do kuchyně. Za pár korun jej máte půl hrnce, přitom taková pórková polévka je opravdová pochoutka. Neváhejte a dejte se do vaření!
Recept:
• chod: večeře
• počet porcí: pro dvě osoby
• celková doba přípravy: 30 minut
• doba tepelné úpravy: 15 minut
• náročnost / obtížnost: snadné
• kuchyně: česká
Suroviny:
Pórková polévka pro 2 osoby
- 700 ml vývar
- 100 g pórek
- lžička másla (20 g)
- sůl
- pepř
Pórková polévka - postup:
Pórek nakrájíme na kolečka a 5–10 koleček odložíme stranou. Zbytek pórku osmahneme na rozpuštěném másle. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem. Nechá se povařit, aby pórek změkl. Necháme vychladnout a rozmixujeme. Porková polévka se na závěr ozdobí kolečky pórku, která jsme si nechali stranou.
Výživové hodnoty:
Celkem (pro 1 osobu):
Energie 923,2 kJ Sacharidy 13,63 g Tuky 11,01 g Bílkoviny 3,65 g
Doporučujeme:
Jestli potřebujete ušetřit čas a nechcete vařit pórkovou polévku, můžete ji klidně nahradit proteinovými polévkami KetoFit, které jsou hotové za pár minut.
Mrkněte také na příběhy spokojených zákaznic, které už svá přebytečná kila shodily.
Zajímají vás další recepty? Podívejte se zde na kompletní seznam receptů.
Chutnala vám pórková polévka?
Ohodnoťte náš recept. Děkujeme.