Králičí maso je v běžném jídelníčku trochu opomíjené, což je velká škoda. Pečený králík patří mezi masa s nejlepším poměrem bílkovin, obsahuje málo cholesterolu a je to velmi dobře stravitelné maso.
V článku se dozvíte:
Králičí maso je v běžném jídelníčku trochu opomíjené, což je velká škoda. Pečený králík patří mezi masa s nejlepším poměrem bílkovin, obsahuje málo cholesterolu a je to velmi dobře stravitelné maso. Pečený králík na kmínu je proto dokonalý pro ketodietu, navíc opravdová lahůdka!
Recept:
• chod: oběd
• počet porcí: pro jednu osobu
• celková doba přípravy: 150 minut
• doba tepelné úpravy: 90 minut
• náročnost / obtížnost: snadné
• kuchyně: česká
Suroviny:
Porce pečeného králíka na kmínu pro 1 osobu
- 1/4 králíka (dle velikosti)
- 1 porce cca 100 – 120 g králičího masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 10 g másla
- sůl
- pepř
- kmín
- voda
Pečený králík na kmínu - postup:
Králičí stehno a přední packy očistíme od blan. Cibuli nakrájíme na kostičky. Maso potřeme lisovaným česnekem, jemně nasolíme, opepříme, posypeme kmínem. Na dno pekáče dáme cibuli, přidáme máslo, vodu a králíka.
Pečeme v předem předehřáté troubě na 180°C asi 90 minut. Po tomto čase odstraníme víko pekáče a králíka už necháme jen tak dopéct, aby maso chytlo barvu. Hlídáme si vodu v pekáči a průběžně ji doléváme. Pečený králik na kmínu je ideální s dušeným kysaným zelím či dušenou kapustou.
Výživové hodnoty:
Celkem se zelím:
Energie 954,5 kJ Sacharidy 13,5 g Tuky 14,53 g Bílkoviny 14,0 g
Celkem s kapustou:
Energie 1272,8 kJ Sacharidy 14,0 g Tuky 20,60 g Bílkoviny 19,6 g
Doporučujeme:
Pečený králík na kmínu se vám zdá být složitý?
Stejně kvalitní jídlo, živiny, vitamíny a minerály získáte pomocí keto jídel KetoFit,
určených pro proteinovou keto dietu a rychlé hubnutí. Doba přípravy nezabere více jak 3 minuty.
Mrkněte také na příběhy spokojených zákaznic, které už svá přebytečná kila shodily.
Zajímají vás další recepty? Podívejte se zde na kompletní seznam receptů.
Chutnal vám pečený králík na kmínu?
Ohodnoťte náš recept. Děkujeme.